Jeg prøver jo veldig å komme i julestemning her nede, men det er jammen ikke lett! Jeg gjør sånne små ting som å høre julemusikk og spise masse klementiner. Men det har ikke gjort susen så langt, så i går prøvde jeg å lage et pepperkakehus. Deigen jeg brukte er egentlig en oppskrift på amerikansk gingerbread som blir litt tjukke og luftige, og også da litt bøylige. Jeg tenkte derfor ut at det var lurest å lage husdelene så tynne som mulig så de skulle bli ordentlig stekte og stive (og jeg brukte laaang tid til å kjevle ut med et glass, siden det ikke finnes en kjevle her i huset). Men det funket ikke så altfor bra. Taket og en av veggene brakk da jeg prøvde å sette det sammen. I tillegg var jeg ikke så nøye da jeg skar til delene så de ble litt ujevne i kantene :S
Så det ble egentlig til at jeg lagde et ekte chilensk pepperkakehus, med dårlig isolasjon og masse sprekker. (Det skal sies at vi er to uker unna starten av sommeren her nede og i skrivende stund sitter jeg med to ullgensere på!!)
Her er i hvertfall resultatet:
Og siden dette pepperkakehuset ikke ble så utrolig fint, er det greit å gå tilbake til i fjor og reminisce om det flotte steinerskolen-pepperkakehuset jeg lagde med kristine og carl. that was really something:
En annen ting, alt av frukt her nede er mye ferskere og har mye mer smak en i Norge. Det er fordi de ikke er sprøyta inn med masse rare stoffer. Men dette har sine ulemper. Jordbærene for eksempel holder bare en dag og se hva som har skjedd med appelsinen:
Dette ville ikke skjedd i norge, i'm just saying ;)
Sørgelig julekalenderappelsin!
SvarSlett